Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Węgierskie smaczne, ale drogie

04 lipca 2005 | Ekonomia | MK
źródło: Nieznane

ROLNICTWO Węgierskie smaczne, ale drogie Węgierscy rolnicy przestali protestować na ulicach Budapesztu, ale nadal nie mają powodów do radości. Ich produkty muszą konkurować z tańszą żywnością z nowych państw członkowskich Z dopłat bezpośrednich skorzystało w ubiegłym roku około 208 tys. węgierskich rolników (c) AFP TIBOR OLAH

W węgierskich sklepach i na targach można kupić polskie truskawki, czereśnie i ziemniaki, słowackie wędliny i litewski ser. Tańsze produkty z zagranicy konkurują z węgierską żywnością, co dotychczas było tu niemal nieznane. Sensację wzbudziła informacja o sprzedaży przez jedną z dużych sieci handlowych słowackiej szynki, dwukrotnie tańszej niż węgierska. Produkcja wieprzowiny jest jednym z głównych sektorów węgierskiego rolnictwa, dlatego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3575

Spis treści
Zamów abonament