Jest prostszy sposób na HACCP w małej firmie
Tezy zawarte w przewodniku są rewolucyjne. Komisja zaleca, by kierować się zdrowym rozsądkiem i pamiętać o osiągnięciu celu, jakim jest bezpieczeństwo żywności. Ale nie w taki sposób, by nadmiernie i w sposób nieuzasadniony obciążać małe firmy.
Trzeba jednak pamiętać o jednym: przewodnik nie ma charakteru wiążącego. Komisja już na wstępie zastrzega, że nie gwarantuje poprawności zawartych w nim interpretacji. Przestrzega też, że przewodnik może się zmienić pod wpływem doświadczeń firm i organów...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta