Nie udawaj Greka
Wakacyjne podróże kulinarne
Nie udawaj Greka
Taramo salate uważam za najsmaczniejszą zakąskę. Lekko różowy kolor, swoisty smak wędzonej ikry (chyba z karpia) , delikatny zapach oliwy, utartej troskliwie z białą bułką, dają bukiet smakowy godny Olimpu.
I chociaż jakiś amator na stronach znanego tygodnika zawyrokował, iż kuchnia grecka nie ma czym się szczycić (jego jedynym doświadczeniem kulinarnym w tym względzie była pewna warszawska restauracja o greckiej jedynie nazwie) , to zapewniam, iż plótł banialuki. Na całym świecie greckie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta