Najlepsze kaczki w Warszawie
Kaczka jest znacznie smaczniejsza niż kura. Mięso ma bardziej wyrazisty, intensywny smak, świetnie łączy się ze słodkim i kwaśnym. Kaczka lubi połączenia z owocami, zarówno z jabłkiem i żurawiną, jak i pomarańczami i ananasem. Pasują do niej szlachetne słodkie wina i orientalne sosy. W warszawskich restauracjach zjemy kaczkę na różne sposoby. Oto przegląd.
AleGloria , pl. Trzech Krzyży 3, tel. 022 584 70 80 - w restauracji Magdy Gessler dostaniemy piersi kacze na różowo w sosie różanym z kluskami śląskimi i sałatką z truskawek na ostro.
Bazaar , ul. Jasna 14/16a, tel. 022 826 85 85 - hitem restauracji jest kacze udko pieczone w sosie własnym z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta