Smak plenerowych dań
Po francusku barbe a queue, po hiszpańsku barbacoa. Na całym świecie zwiększa się grono miłośników grillowania. To bobrze, bo dania tak przygotowane są zdrowsze.
- Z mięsa przyrządzanego na grillu wytapia się tłuszcz i danie jest mniej kaloryczne - przekonuje Jacek Wawrzyniak, zastępca szefa kuchni w pubie Lolek.
Właściciele ogródków coraz częściej decydują się na grille wbudowane na stałe. Są wykonane z prefabrykowanego betonu. Grill kominkowy ma około...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta