Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Królowa kalifornijskiej kuchni

26 października 1993 | Styl życia | EZ

Królowa kalifornijskiej kuchni

W zimie 1980 r. Chicago straciło jedną z najbardziej utalentowanych szefowych kuchni -- Cindy Pawlcyn. Jej samochód został zakopany pod padającym od wielu dni śniegiem na całe 5 miesięcy. Po tym przykrym przeżyciu, Cindy postanowiła przenieść się w cieplejsze okolice i osiadła na stałe w Kalifornii. Razem z przyjaciółmi, Billem Higginsem i Billem Upsonem, założyła spółkę Real Restaurants Group, która otworzyła 5 restauracji zatrudniających blisko 500 osób: Mustards and Tra Vigne w Napa Valley, Fog City Diner, Bistro Roti i Bix w San Francisco oraz piekarnię Buckeye Roadhouse w Mill Valley. Roczny obrót, który osiągają wszystkie te lokale przekracza 30 mln...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 98

Spis treści
Zamów abonament