Królowa kalifornijskiej kuchni
Królowa kalifornijskiej kuchni
W zimie 1980 r. Chicago straciło jedną z najbardziej utalentowanych szefowych kuchni -- Cindy Pawlcyn. Jej samochód został zakopany pod padającym od wielu dni śniegiem na całe 5 miesięcy. Po tym przykrym przeżyciu, Cindy postanowiła przenieść się w cieplejsze okolice i osiadła na stałe w Kalifornii. Razem z przyjaciółmi, Billem Higginsem i Billem Upsonem, założyła spółkę Real Restaurants Group, która otworzyła 5 restauracji zatrudniających blisko 500 osób: Mustards and Tra Vigne w Napa Valley, Fog City Diner, Bistro Roti i Bix w San Francisco oraz piekarnię Buckeye Roadhouse w Mill Valley. Roczny obrót, który osiągają wszystkie te lokale przekracza 30 mln...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta