Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Promujemy. I co z tego będzie?

10 października 2013 | Ekonomia | Piotr Mazurkiewicz

Polska pozyskuje kolejne granty na promocję krajowej żywności na rynkach zagranicznych. Mięso, owoce, produkty ekologiczne i nie wiadomo co jeszcze. Może lepiej skupić się na jednej kategorii i stworzyć faktyczną polską markę, znaną na świecie?

Włosi mają pizzę, spaghetti, parmezan, a Francuzi choćby sery czy bagietkę. Większość krajów może się pochwalić jakimś specjałem znanym niemal na całym świecie – nawet niewielka Belgia słynąca w końcu z pralin.

Polska staje się coraz poważniejszym eksporterem żywności, ale...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9661

Wydanie: 9661

Spis treści
Zamów abonament