Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Czarny trunek rodem z Wałbrzycha

27 listopada 2015 | Życie Dolnego Śląska | Łukasz Kuligowski
Są trzy rodzaje Sztygarówki, które różnią się zawartością alkoholu
źródło: materiały prasowe
Są trzy rodzaje Sztygarówki, które różnią się zawartością alkoholu

Sztygarówka, Księżna Daisy, 
a niebawem Muflonówka Sudecka – to regionalne trunki, których 
można skosztować w Wałbrzychu.

Produkcja nie jest na masową skalę, a wyroby powstają wyłącznie z naturalnych produktów i wysokiej jakości spirytusu. Do tego długo leżakują. I mają kojarzyć się z rejonem Wałbrzycha. Stąd nawiązanie do tradycji kopalnianych, regionalnych czy historycznych.

Pomysłodawcą i producentem regionalnych trunków jest Dariusz Gustab, wałbrzyski przedsiębiorca. Jak zapewnia, jego wyroby są bez sztucznych barwników, aromatów, których używa się na przykład do przemysłowej produkcji alkoholi....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10306

Wydanie: 10306

Spis treści

Rynek

Polska Akademia Służby Publicznej

Zamów abonament