Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Frékasë, pizza po kaszubsku, a na osłodę kreple

10 stycznia 2017 | Życie Pomorza | Beata Drewnowska
Truskawka kaszubska to pierwszy produkt regionalny z Pomorza zarejestrowany w Unii Europejskiej.
źródło: materiały prasowe
Truskawka kaszubska to pierwszy produkt regionalny z Pomorza zarejestrowany w Unii Europejskiej.

W 2017 r. nie zabraknie imprez promujących bogatą kuchnię województwa pomorskiego. Lista odkrytych na nowo specjałów jest coraz dłuższa.

Kaszubska kuchnia zagości podczas 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Food-to-Go. Podczas imprezy, która odbędzie się 8 i 9 lutego w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku, zaprezentuje się ponad 100 wystawców. Ma ją odwiedzić niemal 3 tysiące gości z branży gastronomicznej.

– Tegoroczna edycja ma na celu promocję tradycyjnych, regionalnych kaszubskich smaków oraz sposobów przygotowania dań, o których być może zapomnieliśmy, a które są nowym pomysłem na urozmaicenie oferty lokali gastronomicznych – zapowiada Ewa Woch, wiceprezes Targów w Krakowie, organizatora Food-to-Go....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10645

Wydanie: 10645

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament