Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Reniferki w kolorze kaczeńców i świeża pisanka o smaku zbuka

11 kwietnia 2009 | Styl życia | Danuta Walewska

W Wielkanoc wszystko na stole musi być tak świeże, jak to tylko jest możliwe. Skład potraw jest dość sztywny. Tradycji staje się zadość. Ale można coś pokombinować w zestawie obowiązkowym

W tym roku oprócz zwyczajnej sklepowej szynki dołożę jej pieczoną wersję. Przepis Basi J. wypróbowałam już wcześniej. Zamarynowaną (liść bobkowy, pieprz, ziele angielskie, vegeta, maggi) nacieram majerankiem i wkładam do wrzącego rosołu ugotowanego na kurczakowych albo cielęcych kościach. Gotuję przez godzinę, stygnie w rosole. Już na zimno nacinam w drobną kratkę skórkę i pakuję do gorącego piekarnika. Czas pieczenia to waga minus jeden. Na dziesięć minut przed wyjęciem skórkę smaruję pianą z białka i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8291

Spis treści

Pierwsza strona

Zamów abonament