Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przed kolacją wejdź na Kulinarnik.pl

17 maja 2010 | Życie Warszawy | Monika Kucia
źródło: Rzeczpospolita

Gdzie otwiera się nowa restauracja? Która proponuje specjalne menu, a jaka organizuje festiwal? Tego od dziś można się na bieżąco dowiadywać w naszym serwisie Kulinarnik.pl. Przygotowaliśmy też szóstą edycję przewodnika kulinarnego, wyróżniając 115 lokali

W maju wiele restauracji oferuje menu szparagowe z odpowiednio dobranymi rieslingami. Bacalhau – solonego, suszonego dorsza – będzie można smakować od 24 maja w Downtown podczas festiwalu Smaki Portugalii. 22 maja, podczas Dnia Szwecji, w La Rotisserie serwowane będą m.in. szparagi z szynką i smardzami z sałatką ze szczawiu. Już można zamawiać omlet z pestkami dyni i słonecznika, suszoną żurawiną oraz listkami roszponki w Blue Cactus w ramach nowego menu śniadaniowego „Smaki równowagi”. A zrazy wołyńskie, ulubione danie Fryderyka Chopina, oraz tort w...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8624

Spis treści
Zamów abonament