Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Polski kucharz we francuskiej kuchni

13 marca 1997 | Sport | MJ

Za kulisami mistrzostw świata

Polski kucharz we francuskiej kuchni

Telewizja pokazuje, gazety opisują główne sceny sportu. Media rzadko zaglądają do kuchni wielkiej imprezy. A w kuchni, jak to w kuchni, komponuje się surowce, miesza w garach, krótko mówiąc, przyrządza potrawy, które potem ze smakiem publiczność konsumuje pod postacią widowiska. Od kuchni najczęściej zależy jakość potraw, o czym już niewielu widzów wie.

Kuchnia halowych lekkoatletycznych mistrzostw świata w Paryżu została ulokowana w podziemiach hali Bercy -- zatem poniekąd pod jadalnią -- itętniła intensywnym życiem od bladego świtu po późny wieczór. W odróżnieniu od hali, gdzie bywało niekiedy nudnawo i sennie, w podziemiach nie ustawał gwar i ruch. Tam zawodnicy rozgrzewali się przed wyjściem na górną płytę, tam brali masaże, otrzymywali ostatnie trenerskie wskazówki przed startem. To nie jest zbyt obszerne pomieszczenie: ma...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1020

Spis treści
Zamów abonament