Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Tańsze warzywa, droższe pieczywo

13 marca 1997 | Ekonomia | DT AG

Cenywlutym

Tańsze warzywa, droższe pieczywo

W końcu lutego br. konsumenci płacili za artykuły żywnościowe przeciętnie tyle co miesiąc wcześniej. Wzrost cen masła, serów dojrzewających i topionych oraz pieczywa zrównoważył spadek cen ziemniaków, warzyw oraz mięsa i przetworów mięsnych.

Ziemniaki (0, 44 zł za 1 kg) były o 2, 2 proc. tańsze niż w ostatnich dniach stycznia br. i o ok. 40 proc. tańsze niż przed rokiem. Potaniała większość warzyw przeciętnie o 2, 0 proc. Niektóre warzywa kosztowały mniej niż o tej porze w ub. roku: pomidory o 10, 3 proc. (5, 84 zł za 1 kg) , pory o 6, 5 proc. (3, 45...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1020

Spis treści
Zamów abonament