Najwięcej podrożały owoce i warzywa
ŻYWNOŚa
Cenywmarcu
Najwięcej podrożały owoce i warzywa
W marcu ceny żywności i napojów bezalkoholowych rosły szybciej niż w dwóch pierwszych miesiącach roku. Ich wzrost w okresie od końca lutego do ostatnich dni marca o 0, 6 proc. był spowodowany głównie sezonowymi zmianami cen i podaży.
Najwięcej w tym czasie podrożały owoce (6, 7 proc. ) i warzywa (3, 3 proc. ). Ceny pozostałych towarów żywnościowych przeciętnie pozostały na poziomie zbliżonym do zanotowanego przed miesiącem, przy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta