Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najwięcej podrożały owoce i warzywa

16 kwietnia 1999 | Ekonomia | DT AG

ŻYWNOŚa

Cenywmarcu

Najwięcej podrożały owoce i warzywa

W marcu ceny żywności i napojów bezalkoholowych rosły szybciej niż w dwóch pierwszych miesiącach roku. Ich wzrost w okresie od końca lutego do ostatnich dni marca o 0, 6 proc. był spowodowany głównie sezonowymi zmianami cen i podaży.

Najwięcej w tym czasie podrożały owoce (6, 7 proc. ) i warzywa (3, 3 proc. ). Ceny pozostałych towarów żywnościowych przeciętnie pozostały na poziomie zbliżonym do zanotowanego przed miesiącem, przy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1673

Spis treści
Zamów abonament