Reformy jeszcze nie ma
Cukier nie powinien drożeć
Reformy jeszcze nie ma
W okresie ostatnich kilku dni ceny cukru wzrosły przeciętnie o 2 tys. zł za kilogram. Detaliści tłumaczą wzrost cen tym, że podnoszą je hurtownicy, ci z kolei twierdzą, że jest to skutek podniesienia cen przez cukrownie.
Domysły idą w dwóch kierunkach:
-- cukrownie wyeksportowały zbyt dużo cukru i może go zabraknąć do czasu rozpoczęcia nowej kampanii, która ze względu na pogodę chyba się opóźni,
-- Sejm i Senat przyjęły już "ustawę cukrową", której następstwem będą niczym nie uzasadnione podwyżki cen i cukrownie właśnie "wprawiają" się w tym procederze....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)