Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Giełdy towarowe

18 września 1999 | Ekonomia | AO

ELEMENTY DROBIOWE

Ceny przetworów drobiowych nie uległy istotnym zmianom. Giełda Rol-Petrol w Łodzi proponowała mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,4 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało wątroby z kurczaka - 3,5 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,6 zł kg, filety z udźca indyka - 8 zł kg, skrzydła indyka - 3,5 zł kg. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione - 2,3 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - od 3,5 do 3,6 zł kg, kaczki mrożone - 7,6 zł kg, gęsi mrożone - 8 zł kg. Biuro maklerskie Krak-Brokers w Krakowie sprzedawało mięso mechanicznie odkostnione z drobiu mrożone - od 2,4 do 2,5 zł kg, skrzydełka z kurczaka - 3,2 zł kg, żołądki z kurczaka - 3,2 zł kg, podudzia indyka z Kanady - 7,6 zł kg. Olsztyńska Giełda Towarowa wystawiała mięso mechanicznie odkostnione z indyka - od 2,8 do 3 zł kg, mięso drobne z indyka - 8,7 zł kg, serca indyka - 4,2 zł kg, skórki indyka - 1,2 zł kg, skrzydła indyka - 7 zł...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1807

Spis treści
Zamów abonament