Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Giełdy towarowe w Polsce

25 listopada 1999 | Ekonomia | AS

ELEMENTY DROBIOWE

Ceny przetworów drobiowych na giełdach towarowych nie uległy istotnej zmianie. Zainteresowanie tymi produktami jest jednak niewielkie. Poszukiwane są głównie ćwiartki i importowane mięso z udźca indyczego. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka i indyka po 2,5 zł kg, udziec indyka bez kości - 8,9 zł kg, skrzydła indyka - 3,6 zł kg. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3,2 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione - 2,4 zł kg, porcje rosołowe - 1,2 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - od 3,3 do 3,4 zł kg, kaczki mrożone - 7 zł kg. Olsztyńska Giełda Zbożowa miała w sprzedaży udziec z indyka z kością - 4,6 zł kg, udziec z indyka bez kości - 8,5 zł kg, udziec z kurczaka - 7,8 zł kg, kury rosołowe - 0,8 USD kg. Giełda Rol-Petrol w Łodzi miała w sprzedaży mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,25 zł kg. Na Giełdzie Poznańskiej mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka kosztowało 2,4 zł kg.

MIĘSO WIEPRZOWE...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1863

Spis treści
Zamów abonament