Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Niewielki wzrost cen wieprzowiny

16 marca 2000 | Ekonomia | AS
źródło: Nieznane

SUROWCE - KRAJ

Niewielki wzrost cen wieprzowiny

W ciągu minionego tygodnia wzrosły o 10-20 gr na kilogramie, w zależności od klasy mięsa, ceny półtusz wieprzowych. Za surowiec kl. R płaci się ostatnio na giełdach towarowych 4,55-4,65 zł za kg.

Podwyżki wynikają ze zmniejszającego się skupu żywca, gdyż popyt nie wzrósł. Okres postu nie sprzyja spożyciu produktów mięsnych, a do...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1962

Spis treści
Zamów abonament