Danie Iwony Schymalli Motoryzacja: Jestem za słupkiem
- Danie Iwony Schymalli
- Motoryzacja: Jestem za słupkiem STYL ŻYCIA
Danie Iwony Schymalli
FOT. MICHAŁ SADOWSKI
Bardzo lubię gotować. Jest to odrębna dziedzina sztuki wymagająca
spokoju, namysłu, wyciszenia. Potrzebny jest czas, żeby móc pofantazjować. Ja, niestety, mam go mało i najchętniej przygotowuję potrawy, które można zrobić szybko, zachowując wysoką jakość dania. Na moim stole królują sałatki i makarony.
Byłam wychowana na tradycyjnej polskiej kuchni, obfitującej w tłuste mięso, kopytka, pyzy, zawiesiste sosy i zupy. Podczas pobytu we Włoszech odkryłam tamtejszą kuchnię i przekonałam się, że właśnie taka najbardziej mi odpowiada. Dużo warzyw, owoców, ryb i makaronów - to lubię. Przygotowując potrawy, dbam o to, by były nie tylko smaczne, ale także zdrowe, mało kaloryczne i ładnie podane. Podobają mi się małe porcje na wielkich talerzach, ozdobione kompozycjami z warzyw i owoców. Do tego pięknie udekorowany stół. Całość sprawia wrażenie prawdziwej uczty.
Nigdy nie stosowałam diety. Podziwiam ludzi, którzy konsekwentnie trwają w postanowieniu zrzucenia zbędnych kilogramów. Jem zawsze to, na co mam ochotę, ale uważam na ilość. Wszystkim polecam pastę, czyli makaron, który może stać się bazą niezwykłych kompozycji. Proponuję dwie pasty: dla osób nie liczących kalorii
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta