Wydarzenia - Projekty- Produkty
Ochrona przed cukrzycą
Spożywanie niełuskanego ryżu na obiad lub dwóch kromek ciemnego chleba dziennie aż trzykrotnie zmniejsza ryzyko cukrzycy typu 2 (insulinoniezależnej). Takie korzystne działanie wykazują wszelkie produkty pełnoziarniste, dlatego na śniadanie specjaliści Uniwersytetu Harvarda w Bostonie bardziej zalecają spożywanie otrębów niż słodzonych płatków. - Kobiety, które preferują biały ryż i makarony, częściej chorują na cukrzycę - twierdzi dr Simin Liu na łamach "American Journal of Public Health". Produkty pełnoziarniste o połowę...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta