Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dlaczego tak tanio?

18 października 2001 | Ekonomia | ES
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Rolnictwo Nadwyżka produkcji drobiu

Dlaczego tak tanio?

Ceny żywca drobiowego obniżyły się obecnie do 2,90-3 zł za kg drobiu kontraktowanego i do 2,40-2,60 zł za kg drobiu niekontraktowanego. Na Dolnym Śląsku ceny skupu są jeszcze niższe - 2,20-2,50 zł za 1 kg, a przetwórnie wstrzymały zakupy polskich brojlerów, gdyż mogą je obecnie kupować od Caritasu po 2,50 zł za 1 kg.

- Polskie drobiarstwo znalazło się w niezwykle trudnej sytuacji -...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2447

Spis treści
Zamów abonament