Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia

11 grudnia 2001 | Ustawy | NS

Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia

(Dz. U. Nr 63 z 22 czerwca 2001 r., poz. 634)

 

SPIS TREŚCI
  • Rozdział 1: Przepisy ogólne (Art. 1-4)
  • Rozdział 2: Wymagania dotyczące jakości zdrowotnej żywności, przestrzegania zasad higieny oraz warunki produkcji i obrotu żywnością (Art. 5-39)
  • Rozdział 3: Urzędowa kontrola żywności (Art. 40-48)
  • Rozdział 4: Przepisy karne (Art. 49-52)
  • Rozdział 5: Zmiany w przepisach obowiązujących, przepisy przejściowe i końcowe (Art. 53-61)

     

     

    Rozdział 1

    Przepisy ogólne Spis treści

    Art. 1. 1. Ustawa określa:

    1) warunki produkcji środków spożywczych, używek, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych oraz innych dodatków do środków spożywczych i używek oraz obrotu tymi artykułami,

    2) wymagania dotyczące zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej artykułów, o których mowa w pkt 1,

    3) wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji i w obrocie artykułami, o których mowa w pkt 1,

    4) wymagania zdrowotne wobec osób biorących udział w procesie produkcji i w obrocie artykułami, o których mowa w pkt 1, oraz wymagania dotyczące kwalifikacji tych osób w zakresie

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2492

Spis treści

Listy

Zamów abonament