Stolnica
- Nowe miejsce
- Polecamy
- Gdzie jadają zarządzający funduszami
Ekskluzywna zwyczajność
Współwłaściciel restauracji Mateusz Gessler opiekuje się gośćmi i sam podaje do stołu
FOT. ANDRZEJ WIKTOR
Tutaj inaczej się oddycha. Stajnia Chojnów położona pomiędzy Piasecznem a Górą Kalwarią to miejsce niezwykłe. Teren należący do klanu Gessler rozciąga się na 200 hektarach. Właściwie wszystko pochodzi z własnej produkcji. Jest tu las, w którym poluje się na dziki, są pola, na których pasą się krowy rasy Black Welsh, w stawie czekają na złowienie hodowlane pstrągi albinosy (ich mięso jest delikatniejsze niż mięso pstrągów rzecznych). Na wiosnę zostanie założone gospodarstwo rolne, aby restauratorzy mogli korzystać z własnego ogrodu warzywnego, kurnika i chlewu. W planach jest także budowa niewielkiego hotelu, w którym będzie można się zatrzymać na dłużej.
Na razie mieszkają tu konie w ekskluzywnym pensjonacie, którego boksy oglądać można on-line przez Internet (to opcja dla właścicieli, by mogli mieć swoich pupili stale na oku). Obok wybudowano ujeżdżalnię z drewnianym sklepieniem krzyżowym, padok z piachem i drugi z ziemią. Najważniejszym obiektem jest restauracja z widokiem z jednej strony...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta