Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Świąteczne jedzenie na zamówienie

10 grudnia 2004 | Rynek i konsumenci | KB AB

Świąteczne jedzenie na zamówienie

  • Restauracje w centrach handlowych oferujące catering
  • Wybrane lokale, w których można zamawiać jedzenie na wynos
Na Wigilię tradycyjna kapusta z grzybami, smażony karp i kutia. Na sylwestra zaś sashimi, cielęcina anchois lub indyk w maladze. Restauracje w centrach handlowych przygotowują specjalny catering świąteczno-sylwestrowy.

Propozycje wigilijnej wieczerzy dla 10 osób sa urozmaicone tak smakowo jak i cenowo. Na przykład zamówić w Wikingu w ofercie są ryby, m.in. sola z patelni czy szczupak faszerowany oraz desery. Koszt zamówienia to ok. 500 - 600 zł.

Podobne usługi znajdziemy w Trattorii i Grocie. W pierwszej z nich za 3 dania, deser i wino na Wigilię zapłacimy 900 zł. Przyjęcie sylwestrowe z 4 daniami, szampanem i winem to koszt 1100 zł.

W Grocie catering wigilijny kosztuje 850 zł. W karcie dań...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3403

Spis treści

Poradniki Rzeczpospolitej

Zamów abonament