Polecamy - Stolnica
- Na widelcu
- Święto herbaty
fot. ARTUR GRAJBER
Kto nie boi się nowatorskich rozwiązań w sytuacjach kojarzonych z tradycją, powinien koniecznie spróbować świątecznych dań w nowatorskim wydaniu fusion autorstwa Artura Grajbera, szefa kuchni w hotelu Westin.
Oferowane będą także w Boże Narodzenie. Już teraz warto zarezerwować stolik albo wybrać się na grudniową kolację do restauracji Fusion i potem samemu spróbować eksperymentów podczas przygotowywania świątecznych specjałów. Zainspirowany polską tradycją Artur Grajber stworzył tak wyjątkowe kulinarne dzieła, jak lekko pachnący lasem śledź matjasa marynowany w sosie winegret z suszonych grzybów, który podawany jest spięty słonym crostini, z delikatną sałatką z raków otoczoną koszyczkiem z cukinii. Całość (32 zł, na zdjęciu) spoczywa na... toście piernikowo-miodowym. Grzybowy śledź z piernikiem to nie żadne fusion europejsko-azjatyckie, tylko filuterny dialog z tradycją polską i naszymi przyzwyczajeniami....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta