Jazz, kurki i jagody
Latem w Jazz Bistro (ul. Wałbrzyska 11, tel. 549 91 25) lżejsza muzyka i lżejsze menu. W karcie są już kurki, małe grzyby o charakterystycznych żółtopomarańczowych kapeluszach. Mają przyjemny aromat i smak. Najlepiej smakują na gęsto i w sosach, zwłaszcza z dobrą śmietaną. Suszone są bez smaku, więc cieszmy się świeżymi. W Jazz Bistro zjemy m.in. solę w sosie kurkowo-koperkowym i szpinakiem (26,50 zł), polędwicę wołową w sosie z kurek (28,50 zł), makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym (19,50 zł) oraz sałatą z grillowanym kurczakiem, parzonymi kurkami, liśćmi szpinaku i jajem na twardo (23,50 zł). Z innych letnich dań warto polecić chłodnik botwinkowy (7,50 zł), słodkie naleśniki z jagodami (13 zł) i koktajl ze świeżych jagód na bazie jogurtu, mleka, kefiru lub wody sodowej (9,50 zł).
mq