Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jazz, kurki i jagody

28 lipca 2005 | Warszawa | Nm
źródło: Nieznane

KUCHNIA Jazz, kurki i jagody (c) PIOTR KOWALCZYK

Latem w Jazz Bistro (ul. Wałbrzyska 11, tel. 549 91 25) lżejsza muzyka i lżejsze menu. W karcie są już kurki, małe grzyby o charakterystycznych żółtopomarańczowych kapeluszach. Mają przyjemny aromat i smak. Najlepiej smakują na gęsto i w sosach, zwłaszcza z dobrą śmietaną. Suszone są bez smaku, więc cieszmy się świeżymi. W Jazz Bistro zjemy m.in. solę w sosie kurkowo-koperkowym i szpinakiem (26,50 zł), polędwicę wołową w sosie z kurek (28,50 zł), makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym (19,50 zł) oraz sałatą z grillowanym kurczakiem, parzonymi kurkami, liśćmi szpinaku i jajem na twardo (23,50 zł). Z innych letnich dań warto polecić chłodnik botwinkowy (7,50 zł), słodkie naleśniki z jagodami (13 zł) i koktajl ze świeżych jagód na bazie jogurtu, mleka, kefiru lub wody sodowej (9,50 zł).

mq
Brak okładki

Wydanie: 3596

Spis treści
Zamów abonament