Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zdrowo i surowo

28 lipca 2005 | Warszawa | Nm
źródło: Nieznane

KUCHNIA Zdrowo i surowo (c) BARTŁOMIEJ ZBOROWSKI

W restauracji Downtown w hotelu Intercontinental (ul. Emilii Plater 49, tel. 328 87 44, 328 87 40) od poniedziałku do piątku w godz. 12 - 15 można zjeść dowolną ilość sushi i sałatek wystawionych na specjalnych bufetach. Do wyboru jest m.in. sałatka grecka z fetą lub zielona (z wszelkich liści: cykorii, radccio, rollo rosso, sałaty lodowej, roszponki i rukoli) z siedmioma rodzajami sosów według uznania. Na miejscu przygotowywane sushi to np. nigiri (na ryżu) ze świeżym tuńczykiem lub halibutem albo z rzepą czy futo maki (w papierze ryżowym) z awokado, krabem lub rybami z ogórkiem. Są też maki (ryż i inne składniki są szczelnie zawijane w wodorosty) z ogórkiem, łososiem, włóknem tykwy i z tofu. Ciekawostką są sushi italiano - z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Koszt: 49 zł od osoby.

mq
Brak okładki

Wydanie: 3596

Spis treści
Zamów abonament