Kapusta z certyfikatem
-W Polsce kilka grup firm posiada certyfikaty BRC i IFS. Pierwsza i najliczniejsza to firmy niejako zmuszone do uzyskania certyfikatu, bo bez niego nie mogłyby dostarczać swych produktów do dużych sieci handlowych. Drugą grupę stanowią eksporterzy towarów za granicę. Trzecią - firmy córki, których firma macierzysta ma certyfikaty. Czwarta, najmniejsza grupa to firmy, którym bardzo zależy na jakości i chcą mieć certyfikat, żeby pochwalić się dbałością o produkt i jego bezpieczeństwo -mówi Jakub Domagalski, kierownik Działu Bezpieczeństwa Żywności w firmie RWTÜVPolska sp. z o. o.
Pierwszy raz standard BRC opublikowano w Wielkiej Brytanii w1998 roku. Określał on wymagania stawiane firmom z branży spożywczej, które dostarczały do hipermarketów żywność pod ich marką. Dziś stosują go firmy w całej Europie i na innych kontynentach. Standard BRC jest wciąż udoskonalany. Obecnie na rynku jest już trzecia jego wersja, znana...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta