Ośmiornica, czyli pulpo
14 października 2005 | Moje Podróże | ES
KUCHNIA Przede wszystkim owoce morza, steki wołowe i sery Ośmiornica, czyli pulpo Koneserzy są zgodni: nigdzie w Europie nie ma tak znakomitych owoców morza jak w Galicii. Ośmiornice przed gotowaniem zabija się lub żywe wrzuca się do kociołka z wrzątkiem (c) ELŻBIETA SAWICKA
W październiku amatorzy mariscos przyjeżdżają do O Grove w prowincji Pontevedra, gdzie odbywa się festiwal darów morza. Jest ich tu wielka mnogość: ostrygi, kraby, przegrzebki, krewetki, vieiras, czyli...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta