Nie za słodko
Jestem smakoszem kuchni śródziemnomorskiej. Jadam sporo warzyw, chude mięsa bez panierki i sosów, ryby - szczególnie sole i pstrągi. Moim ulubionym daniem jest carpaccio oraz sola pieczona w namiociku z folii aluminiowej z suszonym koprem. Na filecie układam koper i nad tym formuję z folii szczelny namiocik. Piekę w piekarniku. Podaję na talerzu wraz z zamkniętym namiocikiem i kawałkami cytryny. Każdy biesiadnik sam otwiera namiocik, dzięki czemu może docenić nagromadzony w nim aromat. Do tego...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta