LIMONCELLO W DOMOWYM WYDANIU
Spróbujcie państwo tutaj zjeść, a uzależnicie się, bo kucharz gotuje rzetelnie i z włoską duszą. Polecam moje ulubione pozycje, zawsze obecne w menu: pizzę il caminetto, czyli pizzę prosto z pieca z białymi szparagami, łososiem i kleksami gęstej słodkiej śmietany na milimetrowym, chrupiącym cieście, albo ten sam pyszny placek z kawałkami czosnku, liśćmi szpinaku i jajem. Świetne jest też zielone ravioli z ricottą i szpinakiem skąpane w maśle ze świeżą szałwią (w bardzo toskańskim wydaniu) i gnocchi. Rarytasem jest przyrządzane na miejscu limoncello, którym obsługa częstuje przed podaniem rachunku, na osłodę. Limoncello serwowane jest zawsze w oszronionym, zmrożonym kieliszku - słodkie, gęste i baaardzo cytrynowe. Włoski klasyk w domowym wydaniu. Pycha.
ms Il Caminetto, ul. Zwycięzców 46 (Saska Kępa), tel. 0 22 672 55 96