Mam chrapkę na ośmiornicę
20 lipca 2006 | Piąta Aleja | AU
SZTUKA JEDZENIA Mam chrapkę na ośmiornicę Z zasady jestem gotów zjeść każde dziwactwo, o ile oczywiście jest dobrze przyprawione. Szczególnie lubię surowe ryby i owoce morza. Nie miałbym wcale oporów przed skosztowaniem żywej ośmiorniczki, chociaż zapewne nie zabrałbym się za to tak łapczywie, jak Choi Min-sik w filmie "Old Boy". Bertold Kittel, dziennikarz śledczy „Rzeczpospolitej” (c) DAREK GOLIK, IZA STEFANEK
Kulinarnym symbolem mojej podróży do Czech, gdzie pisałem artykuł o prywatyzacji Unipetrolu przez Orlen, są hermeliny,...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta