Pod znakiem dobrej wołowiny
Dni Przemysłu Mięsnego
Pod znakiem dobrej wołowiny
Statystyczny Polak spożywa w ciągu roku blisko 40 kg wieprzowiny, około 10 kg mięsa drobiowego i niespełna 10 kg mięsa wołowego. Polskie mięso jest przeważnie dość marnej jakości. Wieprzowina jest nadto otłuszczona, mięso wołowe trzeba gotować kilka godzin, dobrze przyrządzonej baraniny w restauracji nie uświadczy się. Mięso końskie, królicze jest w Polsce w bardzo niewielkim poważaniu. Stosunkowo duże jest natomiast spożycie cielęciny, co jest oczywistym marnotrawstwem późniejszego ewentualnego mięsa wołowego.
21 bm. w Warszawie rozpoczęły się Dni Przemysłu...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta