Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Pod znakiem dobrej wołowiny

22 listopada 1995 | Ekonomia | ES

Dni Przemysłu Mięsnego

Pod znakiem dobrej wołowiny

Statystyczny Polak spożywa w ciągu roku blisko 40 kg wieprzowiny, około 10 kg mięsa drobiowego i niespełna 10 kg mięsa wołowego. Polskie mięso jest przeważnie dość marnej jakości. Wieprzowina jest nadto otłuszczona, mięso wołowe trzeba gotować kilka godzin, dobrze przyrządzonej baraniny w restauracji nie uświadczy się. Mięso końskie, królicze jest w Polsce w bardzo niewielkim poważaniu. Stosunkowo duże jest natomiast spożycie cielęciny, co jest oczywistym marnotrawstwem późniejszego ewentualnego mięsa wołowego.

21 bm. w Warszawie rozpoczęły się Dni Przemysłu...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 624

Spis treści
Zamów abonament