Lepsze mleko, gorsze wędliny
PISiPAR kontroluje jakość żywności
Lepsze mleko, gorsze wędliny
Poprawia się jakość mleka, które trafia do punktów skupu -- stwierdziła na podstawie badań 198 zakładów mleczarskich w 1995 r. Państwowa Inspekcja Skupu i Przetwórstwa Artykułów Rolnych. Wzrosła liczba producentów, dostarczających mleko najlepsze. Mniej skupuje się produktu pozaklasowego. Jest to m. in. efekt wyposażenia części mleczarni wautocysterny do odbioru surowca, a także wprowadzenia zróżnicowania cen w zależności od jakości dostarczonego mleka.
W ubiegłym roku, z powodu zanieczyszczeń mechanicznych, zdyskwalifikowano 13, 3 proc....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta