Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kiepska gastronomia nie bankrutuje

25 czerwca 1996 | Rynek i konsumenci | AS

Zawyżone rachunki, niesmaczne jedzenie

Kiepska gastronomia nie bankrutuje

Przez wiele lat polska gastronomia, prowadzona głównie przez firmy państwowe i spółdzielcze, z małymi wyjątkami, miała uzasadnioną fatalną opinię, a jej działalność była tematem licznych dowcipów. W ostatnich latach większość restauracji, barów, kawiarni przeszła w prywatne ręce, powstało też sporo nowych placówek. Jak więc funkcjonuje gastronomia obecnie?

Państwowa Inspekcja Handlowa przeprowadziła niedawno kontrolę placówek tego typu. Inspektorzy starali się ocenić działalność zakładów tej branży, zwracając szczególną uwagę na sprawy związane z ochroną praw konsumentów.

Sprawdzano rzetelność obsługi (np. rachunki wystawiane klientom, zgodność porcji z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 788

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament