Kiepska gastronomia nie bankrutuje
Zawyżone rachunki, niesmaczne jedzenie
Kiepska gastronomia nie bankrutuje
Przez wiele lat polska gastronomia, prowadzona głównie przez firmy państwowe i spółdzielcze, z małymi wyjątkami, miała uzasadnioną fatalną opinię, a jej działalność była tematem licznych dowcipów. W ostatnich latach większość restauracji, barów, kawiarni przeszła w prywatne ręce, powstało też sporo nowych placówek. Jak więc funkcjonuje gastronomia obecnie?
Państwowa Inspekcja Handlowa przeprowadziła niedawno kontrolę placówek tego typu. Inspektorzy starali się ocenić działalność zakładów tej branży, zwracając szczególną uwagę na sprawy związane z ochroną praw konsumentów.
Sprawdzano rzetelność obsługi (np. rachunki wystawiane klientom, zgodność porcji z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta