Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Bardzo pierogowo w Galicji

10 maja 2002 | Magazyn | PB
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Na podniebieniu

Piotr Bikont

FOT. ANDRZEJ WIKTOR

Bardzo pierogowo w Galicji

Ilustrował Andrzej Szewczenko

ziś, siłą rzeczy, miniprzewodnik po kulinarnym Krakowie. Siłą rzeczy - albowiem właśnie, jak co roku, klub smakoszy podający się za Galicyjską Akademię Smaku przyznał nagrody dla najlepszych restauracji swojego rewiru. Rzecz odbyła się w drodze długich dyskusji i tajnego głosowania. I ja tam byłem, jadłem i piłem, i oddałem 10 proc. głosów.

Statuetką Złotej Kawki dla najlepszego lokalu w roku 2001 (ufundowaną tym razem przez tygodnik "Wprost") uhonorowaliśmy "Copernicusa" (w hotelu o tej samej nazwie, przy ul. Kanoniczej, nieopodal Wawelu). Natomiast Złote Jajo Kawki za najlepszą potrawę roku przypadło pani Monice Walczyk-Turasiewicz, właścicielce kresowego "Jaremy" (pl....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2615

Spis treści

Fotoreportaż

Zamów abonament