Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Marynowane pierwiosnki

05 września 2009 | Styl życia | Małgorzata Minta
Hanna Szymanderska, znawczyni  polskiej kuchni
autor zdjęcia: Jerzy Dudek
źródło: Fotorzepa
Hanna Szymanderska, znawczyni polskiej kuchni

Rozmowa z Hanną Szymanderską, autorką kilkudziesięciu książek kulinarnych

Rz: Czy przetwory z owoców zajmują w polskiej sztuce kulinarnej godne miejsce?

Hanna Szymanderska: Zdecydowanie. W polskiej literaturze jest mnóstwo opisów dawnych spiżarni i apteczek. Każda pani domu była z nich dumna – ich zawartość była świadectwem zaradności i umiejętności właścicielki. I każda...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8414

Spis treści
Zamów abonament