Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Informacje

18 października 1996 | Ekonomia | ES

Informacje

W siedzibie NOT w Warszawie rozpoczęła się 17 bm. dwudniowa ogólnopolska konferencja naukowo-techniczna "Polska gospodarka żywnościowa '96. Zasoby, technika, ludzie".

Podczas obrad, na które zaproszono przedstawicieli nauki i administracji, a także reprezentantów największych firm spożywczych w Polsce, zgodnie wyrażono pogląd, że przemysł spożywczy powinien stać się polskim przemysłem narodowym. Dlatego -- mówiono -- powinno się przyznać mu odpowiednie preferencje tak na rynku krajowym, jak i w eksporcie. Tezę tę argumentowano dużymi w Polsce zasobami dobrej jakości surowców dla przemysłu spożywczego, stosunkowo niezłym już wyposażeniem przetwórstwa w nowoczesną technikę oraz doświadczeniem i wysokimi kwalifikacjami pracujących w branżach spożywczych ludzi.

E. Sz.

Przemysł spożywczy upomina się

o preferencje

Brak okładki

Wydanie: 889

Spis treści
Zamów abonament