Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Czas opamiętania

06 grudnia 1993 | Ekonomia | ES

Na rynku mięsa

Czas opamiętania

Od kilku dni na rynku żywca wieprzowego obserwuje się stały spadek cen. Już 30 listopada br. średnia cena skupu żywca wieprzowego obniżyła się do 25041 zł za kilogram i była wtedy o około 1300 zł niższa niż przed paroma dniami. Niektóre z zakładów płaciły nawet o 3--4 tys. zł mniej niż gotowe były zapłacić pięć dni wcześniej. Minimalne ceny skupu kształtowały się na poziomie 22, 2 tys. zł, ale ceny maksymalne dochodziły jeszcze do 27 tys. zł za kilogram.

W cztery dni potem, 3 grudnia, średnia cena skupu żywca wieprzowego, obliczona na podstawie informacji z 26 dużych zakładów mięsnych była o 1965 zł niższa niż 30 listopada br. i wyniosła 23076...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 133

Spis treści
Zamów abonament