Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Krajowa lepsza, zdrowsza i tańsza

06 grudnia 1993 | Ekonomia | ES

Konsumenci o żywności

Krajowa lepsza, zdrowsza i tańsza

W trakcie przeprowadzonych w maju br. przez GUS badań na temat potrzeb żywnościowych gospodarstw domowych część pytań dotyczyła preferencji konsumentów z punktu widzenia pochodzenia żywności. Chodziło o uzyskanie odpowiedzi, jak oceniana jest żywność krajowa i zagraniczna pod względem jakości, zdrowotności i cen.

Wyniki sondażu przeczą dość upowszechnionej opinii, że żywność zagraniczna stanowi istotne zagrożenie dla krajowego przemysłu spożywczego. Zdecydowana większość respondentów uważa, że żywność krajowa jest zdrowsza, lepsza i tańsza. Dlaczego więc mimo to ludzie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 133

Spis treści
Zamów abonament