Krajowa lepsza, zdrowsza i tańsza
Konsumenci o żywności
Krajowa lepsza, zdrowsza i tańsza
W trakcie przeprowadzonych w maju br. przez GUS badań na temat potrzeb żywnościowych gospodarstw domowych część pytań dotyczyła preferencji konsumentów z punktu widzenia pochodzenia żywności. Chodziło o uzyskanie odpowiedzi, jak oceniana jest żywność krajowa i zagraniczna pod względem jakości, zdrowotności i cen.
Wyniki sondażu przeczą dość upowszechnionej opinii, że żywność zagraniczna stanowi istotne zagrożenie dla krajowego przemysłu spożywczego. Zdecydowana większość respondentów uważa, że żywność krajowa jest zdrowsza, lepsza i tańsza. Dlaczego więc mimo to ludzie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)