Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Chętni na polskie cukrownie

26 lutego 1997 | Ekonomia | ES

Kolejny kandydat na inwestora

Chętni na polskie cukrownie

Francuska firma Ceresucre, należąca do koncernu spożywczego Eridania Beghin-Say, jest zainteresowana zakupieniem 17 polskich cukrowni. Oczekuje się, że polski rząd podejmie w tej sprawie decyzję do końca tego roku, być może jeszcze jesienią.

Francuska grupa Eridania Beghin-Say (EBS) jest jedną z największych w świecie międzynarodowych grup w branży rolno-spożywczej. Głównie zajmuje się przetwórstwem produktów rolnych w celach spożywczych i przemysłowych.

Produkcją cukru zajmuje się filia EBS -- Ceresucre -- we Francji, Włoszech i na Węgrzech. W działalności tej filii mieści się również produkcja alkoholu i drożdży. Produkcja skrobi jest koordynowana...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1005

Spis treści
Zamów abonament