Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zdrożały głównie ryby i używki

15 czerwca 1998 | Ekonomia | DT AG

ŻYWNOŚa

Stabilizacja cen detalicznych

Zdrożały głównie ryby i używki

W ostatniej dekadzie maja konsumenci kupowali artykuły żywnościowe po cenach zbliżonych do płaconych miesiąc wcześniej. Nieznaczny ich wzrost (o 0, 1 proc. ) był spowodowany głównie podwyżkami cen artykułów w grupie: cukier, wyroby cukiernicze i miód (o 0, 8 proc. ), ryb i przetworów rybnych (o 0, 6 proc. ) i nabiału (o 0, 4 proc. ) przy spadku cen towarów w grupie: ziemniaki, warzywa, owoce i ich przetwory oraz tłuszczów (po 0, 5 proc. ).

Na poziomie zbliżonym do zanotowanego w końcu kwietnia utrzymały się ceny mięsa i przetworów mięsnych z niewielką tendencją zniżkową charakterystyczną dla cen tych artykułów od kilku miesięcy. Tak...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1413

Spis treści
Zamów abonament