Informacje
Informacje
Droższy cukier, tańsze zboża
Dosłownie z dnia na dzień rosną w sklepach ceny cukru. W ubiegłym tygodniu towar ten dostępny był w sklepach w cenie 8--8, 5 tys. zł kg. W niedzielę w warszawskim Hicie wystawiano go po 8, 9 tys. zł kg, w poniedziałek po 9 tys. zł kg, a personel ograniczając sprzedaż do 10 kg zapowiadał w najbliższych dniach wzrost cen do 11 tys. zł kg. We wtorek w mokotowskim Supersamie cukier był do nabycia po 9, 5 tys. zł za kg, ale w niewielkiej prywatnej hurtowni na Bródnie -- już po 11, 5 tys. zł kg. W innych miastach nie jest taniej. Np. w Wałbrzychu cukier kosztował, 26 bm. , najczęściej 10, 5 tys....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)