Międzynarodowe gołąbki
Podróże kulinarne
Międzynarodowe gołąbki
Nasza poczciwa faszerowana kapusta ma wielu krewnych w innych krajach. Najbardziej znane to greckie, tureckie i arabskie zawijasy z liści winogronowych, nadziewane ryżem, rodzynkami i duszone w oliwie. Dziś kilka zaskakujących wersji gołąbkowych.
1. Po indyjsku. Z 250 g ziemniaków przygotowujemy purée, dając...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)