Polski rynek nie jest zagrożony
BELGIA
Nowe źródło skażenia dioksynami
Polski rynek nie jest zagrożony
Przeprowadzone w ostatnich tygodniach badania trzody chlewnej udowodniły, że w Belgii znajduje się nowe, nieznane źródło skażenia mięsa rakotwórczymi dioksynami - poinformowała w piątek Magda Aelvoet, minister zdrowia królestwa. Jak podał belgjski dziennik "De Margin", w mięsie produkowanym przez niektóre farmy zawartość dioksyn była 50-krotnie wyższa, niż dopuszczają normy.
Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej podało, że Polska nie sprowadza mięsa z Belgii. Według Roberta Gmyrka, zastępcy głównego lekarza weterynarii kraju, nie ma potrzeby stawiania dodatkowych barier przed importem z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta