Giełdy towarowe
Ceny przetworów drobiowych na giełdach są ustabilizowane, a oferta niewielka. Giełda Łódzka oferowała wątroby drobiowe po 5,8 zł kg, serca drobiowe - 4,8 zł kg, drobiowe porcje kulinarne - 2,2 zł kg, filety z piersi indyka - 11,7 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel miało w ofercie mięso mechanicznie odkostnione z indyka, kurczaka - 3,5 zł kg, skrzydła indyka - 4,4 do 4,8 zł kg, podudzie z indyka - 5,2 zł kg, nogi kurczaka - 4,3 do 5,0 zł kg, żołądki kurczaka - 3,8 zł kg, filety z nogi kurczaka - 8,8 zł kg. Na giełdzie Rol-Petrol w Łodzi korpusy z kurczaka były po 0,48 USD za kg, mięso mechanicznie odostnione z indyka - 3,5 zł kg. Biuro maklerskie Krak-Brokers oferowało mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 3,4 zł kg, podudzie z indyka - 4,8 do 4,9 zł kg.
PODROBY
Ceny podrobów z tygodnia na tydzień rosną. Giełda Rol-Petrol miała w sprzedaży wątroby wołowe - 4,4 zł kg, głowy wieprzowe po 2,3 zł kg, skórki - 2,2 zł kg, serca wieprzowe - 4,6 zł kg. Giełda Łódzka wystawiała wątroby wieprzowe po 3,6 do 3,75 zł kg, ozorki wieprzowe - 5,3 do 5,5 zł kg, głowy wieprzowe - 2,3 do 2,5 zł kg, serca wieprzowe - 4,25 zł kg, nogi wieprzowe - 0,6 do 0,75 zł kg, skórki wieprzowe - 2,25 zł kg, flaki wołowe - 5,45 do 5,8 zł kg, wątroby drobiowe - 5,8 zł kg. Na Olsztyńskiej Giełdzie Zbożowej głowy wieprzowe były po 2,4 zł kg, wątroby wieprzowe - 3,8...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta