Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Giełdy towarowe

07 lutego 2001 | Ekonomia | RD

PODROBY

Ceny podrobów wieprzowych i wołowych spadają. Biuro maklerskie Krak-Brokers miało w sprzedaży skórki wieprzowe po 1,4 do 1,7 zł kg, nogi wieprzowe - 1 do 1,1 zł kg, głowy - 1,4 do 1,7 zł kg, wątroby wieprzowe krajowe - 3,3 do 3,4 zł kg. Giełda Łódzka wystawiała wątroby wieprzowe po 3,3 do 3,6 zł kg, głowy wieprzowe -1,7 zł kg, skórki wieprzowe - 1,5 zł kg, podgardle -3,4 do 3,6 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel oferowało wątroby wołowe po 4,2 zł kg, wątroby wieprzowe - 3,2 zł kg, głowy - 1,6 zł kg, podgardle - 3,8 zł kg, serca - 4,6 zł kg, ozorki - 7,3 zł kg. Giełda Rol-Petrol miała w sprzedaży głowy wieprzowe po 1,5 zł kg, wątroby wieprzowe - 3 zł kg, skórki wieprzowe - 1,55 zł kg, serca wieprzowe - 4,6 zł kg, ozory - 7,4 zł kg. Na Giełdzie Poznańskiej wątroby wieprzowe mrożone były po 3,5 zł kg. Na Olsztyńskiej Giełdzie Zbożowej głowy wieprzowe kosztowały 1,7-1,75 zł kg, podgardle - 3,9 do 4 zł kg, skórki wieprzowe - 1,6 zł kg.

TłUSZCZE

Ceny tłuszczów obniżyły się. Biuro maklerskie Krak-Brokers sprzedawało tłuszcz drobny twardy po 2,3 do 2,6 zł kg, słoninę bez skóry - 3,2 do 3,5 zł kg, podgardle - 3,6 do 3,9 zł kg. Na Giełdzie Łódzkiej smalec w blokach kosztował 2,8-2,9 zł kg, paczkowany - 3,1 do 3,2 zł kg, słonina mrożona - 3,5 zł kg, tłuszcz drobny - 2 zł kg....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2233

Spis treści
Zamów abonament