Giełdy towarowe
Na giełdzie Rol-Petrol w Łodzi mięso mechanicznie odkostnione, z indyka, kosztowało 2,5 zł kg, filet z piersi indyka - 11,1 zł kg, korpusy z kury - 1,4 zł kg, skórki drobiowe - 2 zł kg. Olsztyńska Giełda Zbożowa oferowała wątróbki z kurczaka - 3,5 zł kg, żołądki kurczaka - 4 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało skrzydła kurcząt po 4,4 zł kg, nogi kurczaka - 5,8 zł kg, wątróbki - 4 zł kg, żołądki - 4,4 zł kg, serca - 4,2 zł kg, filety z piersi indyka - 10,6 zł kg, podudzia indyka mrożone - 3,8 zł kg, skrzydła z indyka - od 3,8 do 4 zł kg, korpusy kurczaków - 1,6 zł kg. W Biurze Maklerskim NetBrokers podudzia indyka kosztowały 4,2-4,8 zł kg, serca kurczaków -3,2 do 4 zł kg,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta