Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Godzina prawdy

15 kwietnia 2002 | Ekonomia | JB
źródło: Nieznane

Normy sanitarne

Inspektorzy Unii Europejskiej w Polsce

Godzina prawdy

Zakłady mięsne, mleczarnie i przedsiębiorstwa przetwórstwa rybnego zostaną podzielone na cztery kategorie

Los setek zakładów mięsnych, mleczarni i przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego zostanie w najbliższym czasie rozstrzygnięty przez Komisję Europejską. W poniedziałek jej eksperci przyjadą do Polski, aby ocenić, które przedsiębiorstwa dostosują się do unijnych norm sanitarnych przed członkostwem, którym można przyznać okres przejściowy, a które powinny zaprzestać działalności.

Polska wystąpiła o utrzymanie przez 3-4 lata po przystąpieniu do wspólnoty prawa do produkcji dla ponad 400 zakładów mięsnych, 130 mleczarni i 60 zakładów rybnych, które nie zdążą się dostosować do unijnych wymogów. Do tej grupy zostaną zapewne dopisane w ostatniej chwili kolejne zakłady, które chcą uzyskać szanse na utrzymanie się na rynku. Do tej pory część z nich została wpisana do tzw. grupy B1, w...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2595

Spis treści

Nauka i Technika

Zamów abonament