Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Gastronomia i obsługa turystów

09 lipca 2003 | Moja Kariera | GR
źródło: Nieznane

Nad morzem w małej gastronomii, na plaży, w hotelach - W Małopolsce kelnerzy - Na Warmii, Mazurach, Podlasiu ratownicy - Na Podkarpaciu przy sprzedaży frytek

Gastronomia i obsługa turystów

Dom wczasowy Honoratka w Świnoujściu. Do pracy w kuchni w sezonie zatrudniane są tu dodatkowe osoby. Na zdjęciu Monika Bugaj.

FOT. MACIEJ PIĄSTA

W wakacyjnych kurortach oferty zatrudnienia czekają głównie na kelnerów, kucharzy, ratowników, sprzedawców lodów i frytek. W sezonie do pracy w gastronomii potrzeba kilka razy więcej pracowników niż poza nim.

W małej gastronomii i na plaży

- Na Pomorzu na młodych ludzi czeka prawie 3 tys. ofert pracy - mówi Dariusz Kwiatkowski, dyrektor Centrum Edukacji i Pracy OHP w Gdańsku. Około 60 proc. z nich jest związanych z obsługą ruchu turystycznego. W okresie wakacyjnym pracę można podjąć w małej gastronomii, w restauracjach, sprzedawać pocztówki, napoje na...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Brak okładki

Wydanie: 2969

Spis treści

Konflikt na Bliskim Wschodzie

Zamów abonament